Henrik

2013 för att jorden inte gick under 2012

Sitter i väggarna

Publicerad 2013-02-15 18:10:00 i Tankar i smått,

Har haft ett lättande möte idag. Ett samtal där det ventilerats flera års skit. Vet inte om det leder någonstans men det kändes bra i alla fall.
Finns mycket kvar att ta tag i i närmiljön men nu börjar jag även bli orolig för större saker.

Det myllar av kollegor som är från bemanningsföretag på jobbet. De brukar vara drivna och engagerade, i hopp om fast jobb. Nu har de styrande börjat att skicka tillbaka de som varit anställda hos oss på visstidsbasis till bemanningsföretaget pga anställningsstopp. Dvs de som varit troget arbetande i 2 år OCH inne i systemet får ett slag i magen och hamnar återigen ute i otryggheten hos bemanningsföretag. Fult och vidrigt.
Det är även en motivationsdödare. Vem av alla inhyrda vill lägga energi att göra ett mer än ok arbete?
Vad tjänar de på att försöka visa sig duktiga när de ändå inte kommer få fast arbete utan fortsätta som livegna ute på ett ödsligt industriområde? Vem vill lära sig någonting mer än absolut nödvändigt, skulle vara för att det ger bättre kunskaper för framtiden i ett annat företag. Vi kommer få ett uselt rykte för de som söker arbete.
-Sök inte dit, de har låga löner, inga anställningar, uselt läge och en matsal som gud glömde (och då är det ett matföretag). Trevliga kollegor men rörigt och ofokuserat.
Att de anställda ska må bra och känna en viss trygghet är ingen prioritering de gör. Mår lite illa och det lär inte bli bättre den närmaste tiden. Fast mår lite bättre än igår i alla fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hhagbard

Jobbar med reklam och har glasögon... Du har kanske sett mig på stan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela