Henrik

2013 för att jorden inte gick under 2012

Tillbaka 100 år

Publicerad 2011-04-26 13:55:25 i Tankar i smått,

Jag vet att hundra år inte är så länge min gammelfarfar blev över 90, det blir fler och fler 100 åringar 2050 beräknas det finnas 5300st 100 plussare i landet. 100 år är alltså ingen lång tid.

Det känns som om vi återgår till tidigt 1900-tal. Ser mönster som går igen. Nordafrika är i kaos nu som då. Då skickade Frankrike och Tyskland trupper till Marocko för att stärka det europeiska greppet och skydda sina intressen. Italien förklarar osmanska riket krig för att roffa åt sig Libyen och lyckas med detta. Libyen är sedan i italienska händer till slutet av andra världskriget. Löss och fattigdom sprider sig i Sverige. Jag ser många fler tiggare och burkplockare idag än för ett par år sedan. Folk demonstrerar mot orättvisor på torgen.
Det bränns bilar och folk ger sig på poliser. Känns som om det är en tidsfråga tills polisen med moderaternas goda minne får utökade befogenheter att använda mer våld än vad de redan gör. Med tanke på att SOS leker Gud och dömer vem som ska leva och vem som ska dö så behövs det inte mycket våld från en polis för att någon ska stryka med. Förhoppningsvis får vi aldrig se demonstrationer i klass med Ådalen men jag är inte helt säker.
Det var även 1911 som revolution bröt ut i Kina och kejsardömet avsattes till förmån för en president vid namn Sun Yat-sen. Vore verkligen intressant att se om de kan fira det 100-årsjubileet med en ny revolution till förmån för en annan typ av styrelse än det närvarande.


Om

Min profilbild

Hhagbard

Jobbar med reklam och har glasögon... Du har kanske sett mig på stan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela