Henrik

2013 för att jorden inte gick under 2012

Fulla djur

Publicerad 2008-07-29 13:25:44 i Revolution kamrater,

"På natten i den malaysiska regnskogen strömmar djuren till Bertrampalmen som bjuder nektar med en alkoholhalt på 3,8 procent. Halvapor och spetsekorrar minglar mellan palmerna och slickar i sig den söta nektarn. Det luktar bryggeri.

MAN KAN TÄNKA SIG ATT någon halvapa slutar kvällen i en buske och en ekorre försöker ragga upp polarens pojkvän. Medan någon annan hamnar i slagsmål om revir.

En scen som inte är helt olik en lördagskväll på krogen i vilken mellanstor svensk stad som helst. Enda skillnaden är att när regnskogens djur dricker visar de inga tecken på att bli berusade.

De malaysiska djurens systembolag är öppet dygnet runt året runt eftersom en typ av symbios mellan djuren och växten utvecklats. Palmerna är beroende av djuren för pollinering. Därför lockar de med den starka nektarn. Det finns anekdoter om svenska älgar som blivit fulla på jäst frukt/.../"
DN.se

Blev inte Griseknoen packad av körsbär?
Verkar som om DN lånat in folk från kvällspressen nu i semestertider. Känns lite onödigt mycket som nyhetstorka. Småkul men inte så givande. Alkohol ingår i halvapornas diet och de har anpassats till att dricka alkohol regelbundet. Små alkoholister med päls som beter sig bättre än sina mänskliga motsvarigheter utan.

Om

Min profilbild

Hhagbard

Jobbar med reklam och har glasögon... Du har kanske sett mig på stan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela